Informatici SAV otvoria spoluprácu s Vietnamom

      Comments Off on Informatici SAV otvoria spoluprácu s Vietnamom

Informatici SAV otvorili spoluprácu s Vietnamom

Zástupca  Ústavu informatiky SAV doc. Ing. Ladislav Hluchý, CSc. sa v dňoch 17. – 18. 7. 2016 bol  členom podnikateľskej misie počas oficiálnej návštevy predsedu vlády SR vo Vietname.  Na vietnamsko-slovenskom podnikateľskom  fóre a B2B rokovaniach v Hanoji podpísal memorandum o spolupráci s vietnamskou nadnárodnou spoločnosťou FPT, v prítomnosti podpredsedu vlády Vietnamskej socialistickej republiky a  predsedu vlády Slovenskej republiky.
Rokovanie slovenskej  podnikateľskej delegácie s  vietnamskými spoločnosťami otvoril  dňa 18. 7. 2016 minister informatiky a komunikácie Vietnamskej socialistickej republiky.  Spoločnosť FPT zamestnáva v oblasti IKT viac  ako 27 tisíc ľudí a dcérsku spoločnosť má aj  v Košiciach.

Spoluprácu  dohodli v oblasti spracovania veľkých dát, v cloudovom počítaní, v znalostnom manažmente a v kybernetickej bezpečnosti.  Doc. Ing. L. Hluchý, CSc. rokoval o spolupráci aj s ďalšími veľkými spoločnosťami akými sú VNPT (telekomunikácie a pošta),  MobiFone, Viettel Group a VTC.

Otvorenie obchodných rokovaní počas oficiálnej návštevy v Hanoji

Otvorenie obchodných rokovaní počas oficiálnej návštevy v Hanoji